Op zoek naar glasramen?

glasramen
Glasinfo Glasramen Interieurglas.
Gekleurde glaspartijtjes worden volgens een bepaald motief aan elkaar gesoldeerd.
Zeventiende-eeuwse glasramen terug in Leuven www.tento.be.
Zeventiende-eeuwse glasramen terug in Leuven. In de zeventiende en achttiende eeuw was de kloostergang van de norbertijner Abdij van Park Heverlee getooid met prachtige gebrandschilderde glasramen. Na een speurtocht van tien jaar zijn eenentwintig van de eenenveertig glasramen weer terecht. Ze zullen gereïntegreerd worden in de abdij maar eerst maken enkele een tussenstop in Leuven voor een tijdelijke tentoonstelling. Toen Johannes Masius in 1635 abt van de Parkabdij werd zag de toekomst er niet rooskleurig uit. Leuven werd belegerd door een Frans-Staatse troepenmacht en kort na de ontzetting brak een pestepidemie uit.
Tentoonstelling Leuvense glasramen terug uit Amerika CRKC.
Home Tentoonstelling Leuvense glasramen terug uit Amerika. Tentoonstelling Leuvense glasramen terug uit Amerika. Stadhuis Grote Markt Leuven. De kloostergang van de abdij van Park werd ooit gesierd door een bijzonder ensemble van 41 glasramen. De glasramencyclus van de hand van de Leuvense meesterglazenier Jan de Caumont 1577-1659 werd in de loop der tijd verkocht en de glasramen raakten verspreid over de hele wereld. Na een tien jaar durende speurtocht zijn vandaag 21 van de 41 originele glasramen weer terecht en komen de topstukken eindelijk terug thuis!
Glas in Lood Mechelse glazenmaker Glas glasramen in lood.
glas in lood Vandensavel. Restauratie van oude glasramen kerken kapellen en glas in lood herstellingen kennen we als geen ander. Ontdek de Mechelse glazenmaker Vandensavel voor alle glas-in-lood restauraties en/of reparaties. We restaureren glas in lood producten vb kerkramen. We herloden glasramen of herstellen ze indien nodig. We maken nieuwe glasramen in lood volgens tekening of plan. We herstellen beschilderd glas. Offerte glas in lood. Voor een vrijblijvende offerte glas in lood kan u ons steeds vrijblijvend contacteren.
Voor restauratie glasramen welkom bij Atelier Mestdagh.
Atelier Mestdagh gespecialiseerd in restauratie glasramen. Atelier Mestdagh is al 3 generaties lang gespecialiseerd in de glasraamkunst. Het Atelier Mestdagh is gespecialiseerd in restauratie en conservatie van glasramen creëren van nieuwe glasramen herbestemming van glasramen isolerende en verlichtingstoepassingen voor glas-in-lood. Bij restauratie glasramen worden hedendaagse technieken gecombineerd met de Internationale richtlijnen van het Corpus Vitrearum. Atelier Mestdagh staat voor kwaliteit en draagt respect voor de authentieke materialen hoog in het vaandel. Glasraamkunst met een hedendaags karakter. Atelier Mestdagh is van vele markten thuis. Bij restauratie glasramen gaat aan elk project een grondige analyse vooraf zodat het oorspronkelijke karakter van de glasramen intact blijft. Minimale interventie en omkeerbaarheid zijn basisprincipes.
Glasramen uit papier Deurne UiT in Vlaanderen.
Gebruik mijn huidige locatie. Voeg event toe Mijn zoekopdrachten. Meld je aan om Mijn zoekopdrachten te gebruiken. Spel of quiz Thema onbepaald. Je kent vast wel die prachtige glasramen waar het licht zo mooi invalt. Wij maken ze ook maar met speciaal zijdepapier. Kies uit vlinders vissen of vogels. Je hebt een A-kaart nodig om in te schrijven. Tweegezusterslaan 47 2100 Deurne. Hoe geraak ik hier? Deze activiteit is afgelopen. Originele datum donderdag 6 augustus 2015. Bel naar 03/22 11 333.
Atelier springael staat voor kwaliteit en vakmanschap.
Daarna wordt het op traditionele manier gerealliseerd in ons atelier. Innovatie is de ruggegraat van ons atelier. Wij zetten ruim 10 jaar glasramen tussen dubbelglas. Onze glasramen zijn zowel in binnen als buitenland te vinden. Ze staan in kerken openbare gebouwen tv-series ambassade en bij talloze particulieren. Voor de televisie reeks The White Queen van BBC hebben we glasramen gemaakt die later ook nog in andere decors te zien waren. Voor de stad Antwerpen hebben we een aantal kerkramen gerestaureerd. In samenwerking met de Chinese ambassade hebben we een groot glasraam gemaakt met als thema de dierenriem.
Glasramen Antiek Art 2dehands.be.
Er is iets fout gelopen bij het opslaan van de zoekopdracht. Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten in je mailbox. Toon alle resultaten 57. 60's 70's Space Age 3. Toon alle resultaten 39. Toon alle resultaten 28.
Terugkeer historische glasramen naar abdij van Park Heverlee Joke Schauvliege.
De acht glasramen die zich nog in de VS bevonden kwamen afgelopen woensdag in het museum M in Leuven aan. De bewaarconditie ervan varieert. Van de acht glasramen bleven 49 panelen bewaard. Een twaalftal glasramen is in heel goede staat. Een twintigtal panelen is in vrij behoorlijke staat. De overige panelen zijn in minder goede staat en zullen de nodige restauratie vergen. Eén van de teruggekeerde panelen kunnen we hier vandaag samen bewonderen. Het zijn vooral de bereidheid van Yale University Gallery om de glasramen na 150 jaar ballingschap terug naar huis te laten komen het enthousiasme van de stad Leuven en van de groeiende erfgoedgemeenschap van de Parkabdij die deze terugkeer mogelijk maakten.
Nieuwe glasramen voor de kapel van het Elzenveld het verhaal van een schitterende herstelling OCMW Antwerpen.
Startpagina Nieuwe glasramen voor de kapel van het Elzenveld het verhaal van een schitterende herstelling. Nieuwe glasramen voor de kapel van het Elzenveld het verhaal van een schitterende herstelling. OCMW Antwerpen bezit erfgoed waarop we terecht fier mogen zijn. Zo schitteren in de kapel van het Elzenveld een aantal erg speciale 17de en 19de-eeuwse glasramen van verschillende heiligen en religieuze taferelen. Twee architectenbureaus slaan de handen in elkaar om de glasramen tot in de puntjes te herstellen samen met een gespecialiseerde restauratie-aannemer.

Contacteer ons